Optimer dine fradrag når du refinansierer

Aske Buemann

CEO & medgründer

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr at du erstatter ditt eksisterende lån med et nytt, ofte for å oppnå bedre vilkår som lavere rente eller en mer fordelaktig nedbetalingsplan. Dette kan være en god måte å redusere de månedlige utgiftene på, men det er også viktig å kjenne til de økonomiske fordelene du kan få når du refinansierer.

Hvordan benytter man seg av de økonomiske fordelene?

Når du refinansierer, kan du potensielt spare mye penger på renteutgifter. I tillegg har du mulighet til å få fradrag for kostnadene som er knyttet til selve refinansieringen. Dette betyr at du kan redusere den skattepliktige inntekten din og dermed betale mindre skatt.

Hva kan man få fradrag for?

Ved refinansiering kan du få fradrag for flere ulike kostnader, men det er viktig å merke seg at dette kun gjelder kostnader knyttet til refinansiering og ikke ved kjøp eller salg av eiendom. Her er noen av de vanligste kostnadene du kan få fradrag for:

  • Renter og gebyrer: Alle renter og gebyrer, inkludert etableringsgebyr og termingebyr, både for det gamle og det nye lånet.
  • Andre kapitalkostnader: Kostnader til for eksempel takstmann, rådgivning eller tinglysingsgebyr for pantobligasjon.

Hva må du selv gjøre?

Banken rapporterer de fleste opplysningene direkte til Skatteetaten, inkludert renter og gebyrer, men det er likevel viktig at du selv kontrollerer informasjonen. Sørg spesielt for å legge til eventuelle kostnader du har hatt til andre enn banken, som for eksempel takstmann eller rådgivning. Husk at du kun kan få fradrag for disse kostnadene hvis de er direkte knyttet til refinansiering av lånet ditt.

Hvis du er usikker på hvordan du skal rapportere opplysningene korrekt, eller hvis du vil være sikker på at du får maksimale fradrag, kan du prøve vår tjeneste hos TaxHelper. Vi sørger for at alt blir rapportert riktig, slik at du ikke går glipp av fradragene du har krav på.

Vil du ha mer penger tilbake på skatten?

Det tar bare noen få minutter å prøve TaxHelper, og du får i gjennomsnitt 3.058 kroner ekstra tilbake på skatten.
Samtidig betaler du kun hvis du sparer penger.

Begynn her