Få mest mulig ut av boliglånet ditt

Aske Buemann

CEO & medgründer

Mange drømmer om å kjøpe bolig, men det kan være et stort steg. Det er mye å ta hensyn til, og økonomien spiller ofte en avgjørende rolle. Så, hvordan kan du sikre at du får mest mulig ut av boliglånet ditt, og optimaliserer økonomien når du skal kjøpe ny bolig?

Fradrag på boliglånet

Når du tar opp boliglån ved kjøp av bolig, kan du få fradrag på rentene og gebyrene knyttet til lånet. Dette betyr at du betaler mindre skatt ved å dra nytte av rentefradraget. Men hvordan fungerer dette egentlig?

Hvordan fungerer rentefradraget?

Formålet med rentefradraget er å redusere den økonomiske belastningen for personer som finansierer bolig gjennom lån. Rentefradraget kan ha en betydelig effekt på økonomien din, ettersom det reduserer din skattepliktige inntekt basert på rentene du betaler.

OBS: Hvis du deler boliglån med noen, er det viktig å sjekke fordelingen av lånet og rentene. Dette sikrer at alle betaler riktig skatt og unngår å betale for mye eller for lite.

Hva må du gjøre?

1. Sjekk skattekortet – er opplysningene korrekte?

For å sikre at du får riktig fradrag, må du først kontrollere at opplysningene på skattekortet ditt er korrekte. Har du et boliglån med fastrente, er dette spesielt viktig, siden opplysningene kan være feil forhåndsutfylt. Du finner alle nødvendige opplysninger om avdrag og renter i årsoppgaven fra banken din.

2. Sjekk skattemeldingen i mars

Skattemeldingen kommer ferdig utfylt med opplysninger om lån og renter. Bankene rapporterer alle lån, rentekostnader og andre fradragsberettigede kostnader, inkludert etableringsgebyr og termingebyr. Det er viktig at du kontrollerer at disse opplysningene stemmer overens med årsoppgaven du mottar fra banken.

Hvis du er usikker på hvordan du skal rapportere opplysningene korrekt, eller hvis du vil være sikker på at du får maksimale fradrag, kan du prøve vår tjeneste hos TaxHelper. Vi sørger for at alt blir rapportert riktig, slik at du ikke går glipp av fradragene du har krav på.

Vil du ha mer penger tilbake på skatten?

Det tar bare noen få minutter å prøve TaxHelper, og du får i gjennomsnitt 3.058 kroner ekstra tilbake på skatten.
Samtidig betaler du kun hvis du sparer penger.

Begynn her