Hva er skattetabell 7100

Aske Buemann

CEO & medgründer

Hva er skattetabell 7100

Når du mottar lønn i Norge, beregnes skattetrekket ditt basert på den skattetabellen som er oppført på skattekortet ditt. Skattetabell 7100 er en standardtabel brukt til å beregne skattetrekk for privatpersoner basert på deres inntekt, og tabellen fastsettes ut fra din inntekt, fradrag og andre økonomiske forhold. Det er Skatteetaten som utsteder skattekortet, men arbeidsgiveren bruker tabellen for å beregne skattetrekket.

Hvordan fungerer skattetabell 7100?

Nummeret på skattetabellen som står oppført på skattekortet ditt, som for eksempel skattetabell 7100, viser hvilken tabell arbeidsgiveren din skal bruke for å beregne skattetrekket ditt. Denne tabellen har ingen tillegg eller fradrag knyttet til inntekten, så det tas kun hensyn til de standardfradragene som minstefradrag og personfradrag. Arbeidsgiveren benytter skattetabellen for å sikre at riktig beløp trekkes fra lønnen din automatisk.

Tabelltrekk og prosentrekk – hva er forskjellen?

De fleste arbeidsgivere benytter tabelltrekk, hvor skatten beregnes ut fra en skattetabell tilknyttet din inntekt. Dette systemet gjør at skatten justeres automatisk ut fra hvor mye lønn du mottar, og sikrer at du betaler riktig skatt. Har du flere inntektskilder, eller ønsker mer kontroll over skattetrekket ditt, kan du velge prosentrekk, som du kan søke om hos Skatteetaten. Da trekkes en fast prosentandel av lønnen din, uavhengig av svingninger i inntekten. Dette er ofte et valg for dem som har en hovedinntekt med tabelltrekk og flere mindre inntekter fra andre kilder. Les mer her Hva er et skattekort

Vil du ha mer penger tilbake på skatten?

Det tar bare noen få minutter å prøve TaxHelper, og du får i gjennomsnitt 3.058 kroner ekstra tilbake på skatten.
Samtidig betaler du kun hvis du sparer penger.

Begynn her

Trenger du skattekort?

Ja, alle som mottar lønn i Norge, må ha et gyldig skattekort fra Skatteetaten. Dersom du kun har inntekter fra et enkeltpersonforetak (ENK), regnes du ikke som ansatt og trenger derfor ikke skattekort. Når du først har bestilt skattekort, vil Skatteetaten automatisk oppdatere det årlig, slik at du ikke trenger å søke på nytt hvert år.