Hvordan unngår man restskatt?

Aske Buemann

CEO & medgründer

Restskatt kan være en ubehagelig overraskelse for mange. Heldigvis er det mulig å ta noen enkle grep for å unngå restskatt. Her er tre tips som kan hjelpe deg med å holde kontroll på skatten og unngå uventede regninger.

3 tips for å unngå restskatt:

Tip 1: Sjekk skattekortet

Sørg for at opplysningene i skattekortet ditt er oppdaterte. Skatteetaten beregner hvor mye skatt du skal betale basert på inntekts- og fradragsinformasjonen i skattekortet. Hvis disse tallene er feil, kan du ende opp med å betale for lite skatt i løpet av året, noe som fører til restskatt.

Eksempel: Hvis du har fått høyere lønn, men ikke har justert skattekortet ditt, kan det føre til at du betaler for lite skatt gjennom året, og dermed risikere å få restskatt.

Tip 2: Vær oppmerksom hvis lønnen din endrer seg

Endringer i lønnen din kan påvirke hvor mye skatt du betaler. Hvis du får en lønnsøkning, bonus eller bytter jobb, kan det være nødvendig å justere skattekortet. Hvis ikke, kan du ende opp med å betale for lite skatt.

Eksempel: Hvis du har byttet jobb og fått høyere lønn, og du ikke oppdaterer skattekortet, risikerer du at det blir trukket for lite skatt, og at du får restskatt neste år.

Tip 3: Legg til fradrag i skattemeldingen

Hvis du har betalt for lite skatt i løpet av året og får restskatt, er det viktig å sjekke om du har krav på fradrag. Glemte fradrag kan føre til at du får redusert restskatt eller til og med ender opp med å få penger tilbake. Les mer om hvilke fradrag du bør være oppmerksom på her: 5 tips til skattemeldingen.

Eksempel: Hvis du har hatt utgifter til rentekostnader, og ikke har inkludert disse i skattemeldingen, kan du gå glipp av fradrag som kan redusere restskatten.

Vil du ha mer penger tilbake på skatten?

Det tar bare noen få minutter å prøve TaxHelper, og du får i gjennomsnitt 3.058 kroner ekstra tilbake på skatten.
Samtidig betaler du kun hvis du sparer penger.

Begynn her

Ved å sjekke skattekortet, justere for lønnsendringer og sørge for å få med alle fradrag, kan du unngå restskatt og sikre at du betaler riktig skatt gjennom året. Dette hjelper deg med å unngå ubehagelige overraskelser når skattemeldingen kommer.

Hvis du er usikker på hvordan du skal rapportere opplysningene korrekt, eller hvis du vil være sikker på at du får maksimale fradrag, kan du prøve vår tjeneste hos TaxHelper. Vi sørger for at alt blir rapportert riktig, slik at du ikke går glipp av fradragene du har krav på.