Hva kan du trekke fra i skatt som næringsdrivende?

Aske Buemann

CEO & medgründer

Å trekke noe fra i skatt betyr at du kan redusere din skattepliktige inntekt med nødvendige utgifter for å drive virksomheten din. Som næringsdrivende kan du få fradrag for ulike utgifter relatert til virksomheten din.

OBS: For å få fradragene og dermed redusere din skattepliktige inntekt, må du kunne dokumentere utgiftene med kvitteringer eller fakturaer. Utgifter på 10.000 kr eller mer må betales elektronisk, for eksempel med bankkort, Vipps eller nettbank, for å få fradraget.

4 raske tips til hva du potensielt kan få fradrag for (2024):

  • Hjemmekontor:
    Hvis du har et rom i boligen din som kun benyttes til næringsmessige formål, kan du få fradrag. Rommet må ikke brukes til privat bruk.
  • Kontor i leide lokaler:
    Du kan få fullt fradrag for utgiftene knyttet til leie av kontor utenfor ditt hjem.
  • Telefon, internett og lignende:
    Du kan få fradrag for elektroniske kommunikasjonstjenester (EK-tjenester) som mobil og bredbånd. Hele kostnaden kan fradragsføres, men den delen som brukes privat må legges til din personlige inntekt.
  • Bil:
    Du kan få fradrag for utgifter til bruk av egen eller leaset bil i næringsmessig sammenheng. Fradraget avhenger av om bilen kun brukes til næring eller både privat og næring.

Husk at du ikke kan få fradrag for utgifter som brukes privat. Sørg for å ha dokumentasjonen i orden for å få korrekt fradrag.

Les mer på Skatteetaten.no

Vil du ha mer penger tilbake på skatten?

Det tar bare noen få minutter å prøve TaxHelper, og du får i gjennomsnitt 3.058 kroner ekstra tilbake på skatten.
Samtidig betaler du kun hvis du sparer penger.

Begynn her